Computer Input and Output Device QUIZ for Kids

Computer Input and Output Device QUIZ for Kids

What is an input device? 

An input device is a device that sends data or information to a computer. A keyboard, Mouse is a common input device.

What is an output device?

The device that displays information and results of processes input data is called the output device,  

In simple words – Taking in is called Input, and Giving out is called Output.

1. What type of device is a CPU?

A. Input

B. Output

C. Processing

D. All of the above

Ans: C. Processing

2. What type of device is a keyboard?

A. Input

B. Output

C. Storage

D. All of these

Ans: A. Input

 3. What type of device is a mouse?

A. Storage

B. Output

C. Input

D. All of these

Ans: C. Input

 4. A speaker is what type of device?

A. Input

B. Output

C. Storage

D. All of these

Ans: B. Output

 5. What type of device is a headset?

A. Storage

B. Input

C. Output

D. All of these

Ans: C. Output

 6. What type of device is a scanner?

A. Output

B. Processing

C. Input

D. All of these

Ans: C. Input

 7. What type of device is a web camera?

A. Input

B. Output

C. Storage

D. All of these

Ans: A. Input

 8. What type of device is a Pen drive?

A. Output

B. Input

C. Storage

D. None of these

Ans: C. Storage

 9. What type of device is a microphone?

A. Input

B. Output

C. Processing

D. All of these

Ans: A. Input

 10. What type of device is a Bar code reader?

A. Output

B. Storage

C. Input

D. Processing

Ans: C. Input

11. What type of device is a projector?

A. Processing

B. Output

C. Input 

D. All of these

Ans: B. Output

12. The wheel located between the two standard buttons on a mouse is used to ____

A. Click on web pages                                                                   

B. Shutdown

C. Click and select items                                                                               

D. Scroll

Ans: D. Scroll

13. Which device is used for inputting text, numbers, and commands to the computer?

A. Mouse

B. Keyboard

C. Scanner

D. All of these

Ans: B. Keyboard

14. Which of the following is not an input device?

A. Keyboard

B. Monitor

C. Joystick

D. Microphone

Ans: B. Monitor

15. What type of device is a computer printer?

A. Input

B. Output

C. Software

D. Storage

Ans: B. Output

16. Devices that allow you to put information into the computer are called _______?

A. Storage

B. Output

C. Input

D. All of these

Ans: C. Input

17. Mouse is known as _______?

A. Pointing device

B. Control device

C. Monitoring device

D. Gaming device

Ans: A. Pointing device

18. A joystick is primarily used.

A. Control sound on the screen

B. Computer gaming

C. Enter text

D. Draw pictures

Ans: B. Computer gaming

19. What type of device is a plotter?

A. Output

B. Processing

C. Input

D. All of these

Ans: A. Output

20. Which of the following groups consists of only input devices?

A. Mouse, Keyboard, Monitor

B. Mouse, Keyboard, Printer

C. Mouse, Keyboard, Plotter

D. Mouse, Keyboard, Scanner

Ans: D. Mouse, Keyboard, Scanner

Share your love

Leave a Reply

Your email address will not be published.