General Knowledge on Astronomy

GK on Astronomy for Kids

1. Who was the first man to walk on the moon?

A. Adam smith

B. Neil Armstrong

C. Rakesh Sharma

D. Kalpana Chawla

Answer: Neil Armstrong

He spends 8 days, 14 hours, 12 minutes, and 30 seconds in space.


2. What is the name of Earth’s natural satellite?

A. Jupiter

B. Titan 

C. Pluto

D. Moon

Answer: Moon


3. Which star is visible during the day and sends light on the earth?

A. Dogstar

B. Moon

C. Sun

D. Andromeda

Answer: Sun


4. Who was the first Indian to travel to space?

A. Rakesh Sharma 

B. Neil Armstrong

C. Kalpana Chawla

D. Columbus

Answer: Rakesh Sharma

He spends 7 days, 21 hours, and 40 minutes in space.


5. Who was the first Indian woman to travel to space?

A. Juhi Chawla

B. Riya Banerjee

C. Smriti Sen

D. Kalpana Chawla

Answer: Kalpana Chawla

She spends 31 days, 14 hours, and 54 minutes in Space   



6. Who was the second man and the first American to travel into space?

A. Gordon cooper

B. Neil Armstrong

C. John 

D. Alan Bartlett Shepard jr.

Answer: Alan Bartlett Shepard Jr.

He spends 9 days, and 57 minutes in space.


7. who was the first person to travel into space?

A. Robert Fredrick 

B. Yuri Gagarin

C. Charles

D. Thomas

Answer: Yuri Gagarin


8. Which is the first Satellite in space?

A. Sputnik 1  

B. Polar

C. Apollo

D. Falcon 9

Answer: Sputnik 1  


9. The first person to reach the North Pole

A. Benedict ross

B. Robert Peary

C. John macron

D. John Arthur

Answer: Robert Peary


10. The first person to reach the South Pole

A. Macmillan

B. Roald Amundsen

C. Jonathan

D. Patrick Wilson

Answer:  Roald Amundsen


Share your love

Leave a Reply

Your email address will not be published.